İletişim
Bahçelievler Mah. 319. Cd.
Ankara Üniversitesi Teknokent
D BLOK İç Kapı Z04
Gölbaşı / Ankara
+90 537 875 56 48
+90 506 399 58 55
+90 312 356 04 03

İletişim Formu


Sıkça Sorulan Sorular

Açık kaynak, tasarımı herkes tarafından erişilebilir olduğundan herkesin teknolojiyi değiştirmesine ve paylaşmasına olanak tanıyan, merkezi olmayan bir üretim modelidir. Terim, yazılımın belirli ücretsiz dağıtım kriterlerine uygun olduğunu belirtmek için yazılım geliştirme bağlamında ortaya çıkmıştır. Bugün, açık kaynak yol terimi; ücretsiz bilgi alışverişi, hızlı prototip oluşturma ve iş birlikçi geliştirme ilkelerine dayanan daha geniş bir değer kümesini ifade etmektedir. Herkes yeni fikirlere katkıda bulunabilir ve teknolojiyi organik olarak gelişmesi için daha da iyileştirebilir.

Açık kaynak, teknoloji topluluğu tarafından ortaya çıkarılan bir fikirdir. Teknik inovasyonların gelişebilmesi için küresel iş birliğine ihtiyaç duyulur. Örneğin, ABD'deki bir programlama ekibinin bir finansal uygulama için yeni bir açık kaynak teknoloji geliştirdiğini varsayalım. Avustralya'daki bir diğer programlama ekibi teknolojiyi sağlık sektörüne uygun yeni işlevler ekleyerek değiştiriyor. Asya'daki üçüncü bir ekip orijinal teknolojiyi çekirdek bileşen olarak kullanan yeni açık kaynak ürünler geliştiriyor. Bu bilgi paylaşımı ve kolektif inovasyon tüm topluluğa fayda sağlar. Teknolojilerin patentler, telif hakları ve pahalı lisanslar arkasında kilitlenmesi ise ilerlemeyi sınırlandırır. Birçok popüler açık kaynak proje, son birkaç on yılda teknolojinin tüm dünya genelinde hızla gelişmesini sağladı.

Kurumlar tarafından belirlenmiş, kritik iş süreçlerini destekleyen, BT hizmetlerinin kullanılamayacak şekilde uzun süreli kesintiye uğraması felaket olarak tanımlanır. Kurumlar için yaşamsal derecede önemli olacak bu BT altyapı unsurlarının, sistemlerin ve yazılımların tekrar çalışır hale gelmesini sağlamak için gerçekleştirilen tüm çalışmalar felaket kurtarma olarak adlandırılır.

Felaket Kurtarma Merkezi (FKM), kurumun bir felaket yaşaması durumunda, mevcut BT hizmetlerinin en az kayıp ile tekrar çalışabilmesini sağlayacak şekilde hazırlanmış bir merkezdir.
Kurumların özelikle kritik iş süreçlerini destekleyen BT hizmetlerini, herhangi bir nedenden dolayı sunamaz duruma gelmeleri önemli sorunlara yol açabilmektedir. Bu nedenle, oluşabilecek sorunlar için önceden tedbirler almak gerekmektedir.

Kurumunuz büyüdükçe, mevcut veri merkezi ihtiyaçların karşılayamayacağı bir noktaya ulaşır. Bu durum BT altyapısını yeni bir veri merkezi ortamına taşımayı gerektirir.
Özgür Entegrasyon olarak, yeni veri merkezi tasarımı ve oluşturulması, mevcut BT altyapısının yeni veri merkezine taşınması ve bina değişimi esnasında komple BT sistemlerinin kesintisiz olarak yeni lokasyona kurulmasını sağlıyor, sonrasında ise veri merkezinin işletilmesi hizmetlerini veriyoruz.

Yeni bir veritabanı oluşturmak, oluşturulan veritabanlarını düzenlemek, yönetmek, geliştirmek, belirli amaçlar için kullanmak ve bu veritabanlarının bakımlarını yapmak için kullanılan yazılıma veritabanı yönetim sistemi denir.
Veritabanı Yönetim Sistemlerinin Kullanıldığı Alanlar
Verinin depolanabildiği ve analiz edilebildiği her alanda kullanılabilen veritabanı yönetim sistemleri, karşımızı sıklıkla şu sektörlerde çıkmaktadır;
Bankalar : Müşterilerinin tüm işlemlerini ve hareketlerini; pazarlama, satış, müşteri memnuniyeti ve güvenlik gibi amaçlarla veritabanında tutup, gerekli durumlarda kullanırlar.
Okullar : Başta üniversiteler olmak üzere, tüm okullar öğrencilerin notlarını, devamsızlıklarını ve benzeri verilerini veritabanında tutarlar.
Üreticiler ve satıcılar :Müşterilerin, ürünlerin, satışların ve alışların bilgilerini veritabanlarında tutarlar.
İnsan Kaynakları: Personele ait maaş, vergi, izin gün sayısı gibi birçok bilgiyi veritabanında tutarlar.